212016Nov

Depressie protocol

Het is weer herfst en de blaadjes vallen. Dit jaargetijde staat ook  vaak bekend vanwege het feit dat de donkere dagen weer ingeluid worden en dat veel mensen dan last kunnen krijgen van depressieve klachten.

Maar liefst 1 op de 20 Nederlanders worstelen elk jaar met een depressie. Het is in Nederland de meest voorkomende reden voor ziekteverzuim. Toch is depressie niet of nauwelijks een onderwerp van gesprek. Mensen weten er weinig van, vinden het lastig om er op te reageren en weten niet hoe ze iemand met een depressie kunnen helpen.  Recent is er  daarom een landelijke campagne gestart door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Via reclamespotjes en de website www.omgaanmetdepressie.nl kunnen mensen meer informatie over depressie en de campagne vinden. Ook kan men daar terecht voor tips om depressie te voorkomen.

Medisch Centrum Pandion, VN-apotheek,  Topfit Fysiotherapie en Psychologiepraktijk Therese Tosserams (samenwerkend in de Stichting Eerstelijnszorg Botter) hebben een depressie-protocol opgesteld hoe wij  bij deze problematiek  zo goed mogelijk kunnen samenwerken in de ondersteuning van u bij deze klachten. Schroom niet en bespreek het met uw huisarts, praktijkondersteuner  of therapeut

Leave a Reply